Linders Bonbons geschiedenis

De Linders Bonbons geschiedenis begon in 1999. Toen werd door J. Linders in het Z-O Brabantse Someren  “Linders Bonbons Someren” gevestigd. Een klein en dynamisch bedrijf waar de productie van luxe handgemaakte bonbons en chocolade artikelen plaatsvond. Men begon aan een eigen assortiment om de Horeca en banketbakkerijen te kunnen voorzien van lekkernijen. Het voordeel van deze luxe handgemaakte bonbons is dat alleen lang houdbare grondstoffen worden gebruikt. Hierdoor zijn de bonbons mits goed opgeslagen, enkele maanden houdbaar. De bonbons worden in grootverpakking of in kleine luxe doosjes van verschillende afmetingen en gewicht aangeboden.

Naast de productie van luxe bonbons worden snel daarna ook de welbekende logo bonbons gemaakt. Deze  logo bonbons worden door vele soorten bedrijven afgenomen. Denk hierbij aan ICT bedrijven, notariskantoren, horeca en tal van andere bedrijven. Met succes worden hierna diverse andere bedrukte chocoladeproducten op de markt gebracht. Waardoor het aangeboden assortiment naar een mooie hoeveelheid wordt vergroot.

Uitbreiding

Door de gestage groei van Linders Bonbons en de uitbreiding van leveringen naar o.a. Duitsland blijkt de locatie in Someren te klein te worden. Er worden plannen gemaakt om te verhuizen naar een groter pand. Met deze reden wordt een stuk grond aangekocht op een industrieterrein (Voerendaal) in Zuid-Limburg. Hierdoor kunnen we ook de Duitse markt beter van onze service voorzien. Na een jaar bouwen is dan ook het nieuwe productiepand gereed en wordt deze in september 2005 in “Geopend”.

 

In 2009 tijdens de internationale zoetwaren beurs de ISM in Keulen, introduceert Linders Bonbons Goldleaf Chocolate. Bonbons gemaakt van pure (70%) chocolade gevuld met een zachte melkchocolade vulling. Deze bonbons worden gedecoreerd met 23 karaat goud! Het bleek één van de uitschieters en internationaal succes van dat jaar.

In 2017 introduceert Linders Bonbons wederom een uniek product; FC-Chocolate en Chocolate Peleton. Een cadeauverpakking met 12 chocoladeshirts. Speciaal voor voetbal clubs en wielerploegen.

Twee jaar later vieren wij in 2019 alweer ons 20 jarig jubileum.

Buitenlandse leveringen

Naast onze klanten in Nederland, leveren wij ook aan onze klanten in het buitenland in o.a.:

  • België
  • Duitsland
  • Engeland
  • Denemarken
  • Oostenrijk
  • Tjechië
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië